Del på Facebook   Print siden  

60.000 årlige golfskader

Forside
Fredag 2. juni 2017 kl. 13:08

60.000 årlige golfskader

60.000 årlige golfskader: Nye Golfskadestuer skal give flere år på greenen
.

En landsdækkende kæde af golffysioterapeuter og forbundet PGA of Denmark har skabt fælles front mod de 60.000 årlige golfskader hos motionistspillere.

Professionelle trænere visiterer til nyoprettede skadestuer.

Ud fra et fælles ønske om at holde landets over 150.000 golfmotionister aktive i så lang tid som muligt, har de professionelle golftræneres sammenslutning, PGA of Denmark, indgået et samarbejde med golfskadeeksperterne fra Golfklinik Danmark. Forskning viser, at 40 procent af amatørgolfspillere bliver skadet hvert år – hvilket i Danmark svarer til omkring 60.000 golfentusiaster.

Størstedelen af disse skader skyldes overbelastning, hvor smerterne kommer snigende over længere tid. Det er disse symptomer, som PGA-trænerne ude i de 190 golfklubber i samarbejde med Golfklinik Danmark nu øger deres fokus på, ved at henvise plagede spillere til det nyåbnede koncept Golfskadestue. Hver uge i sæsonen åbner de 28 lokale Golfklinikker nemlig op for en times gratis konsultation, hvor amatørspillere kan få vurderet deres symptomer og få lagt en genoptræningsplan.

– Det er i trænernes, klubbernes og mest af alt spillernes interesse at holde amatørspillerne aktive i så lang tid som muligt. Hvis vi hurtigt opdager symptomer og tilrettelægger den rigtige behandling og træning, kan vi forlænge deres golfspil med fem til ti år. Via golftrænerne ude i klubberne har vi en direkte kontakt til de spillere, der er plaget af smerter, siger Jakob Nees, golffysioterapeut og medstifter af Golfklinik Danmark.

Alle PGA-trænere klædes grundigt på med viden om de typiske skadesymptomer af golffysioterapeuter fra den lokale Golfklinik. Cirka halvdelen af golfskader sker i lænderyggen. Dernæst følger skader i albue og skuldre. Den mest almindelige årsag til at skaderne opstår, er for dårlig fysisk form til at kunne holde til golfsvingets belastning. Herefter kommer manglende opvarmningsrutiner.

Forfærdeligt at miste golfen

PGA of Denmark er en forening af de professionelle golfspillere og trænere. Bestyrelsesmedlem Jesper Kjeldsen, der til daglig er professionel træner i Brande Golfklub, glæder sig til nye samarbejde.

– Det er en forfærdelig proces, når en golfentusiast bliver tvunget til at stoppe på grund af skader. Det er ofte ægtepar, der er færdige på arbejdsmarkedet og nyder golfspillet sammen. Mange spillere fortsætter i alt for langt tid med skader og ødelægger sig selv, fordi de ikke kan slippe det sociale samvær på banen, fortæller Jesper Kjeldsen.

Udover at hjælpe golfspillerne til at opleve færre skader og kortere skadesperioder mener han, at PGA of Denmark igennem samarbejdet kan tilbyde en bredere og mere troværdig service.

– Vi trænere skal sætte vores professionalitet i højsædet, og det indebærer også at kende vores begrænsninger. Vi har stor viden om golfsving og teknik, men når det kommer til det rent fysiske og motoriske, er det vigtigt, at vi kan overlade det til eksperterne. Et tæt samarbejde med den lokale Golfklinik sætter spillerne i fokus – både ved hurtigt at fange begyndende skader, og ved at PGA-trænere fremstår mere kompetente, vurderer Jesper Kjeldsen.

Golfklinik Danmark er en landsdækkende kæde af i alt 28 klinikker, der er specialiseret i fysisk træning samt forebyggelse og behandling af golfrelaterede skader. De to stiftere, Jakob Nees og Martin Lauridsen, samarbejder med Dansk Golf Union og PGA of Denmark og står for den fysiske træning af alle danske golflandshold.

Læs mere på www.golfklinik.dk.


© Copyright 2023 golfidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- Spred budskabet - Forside

- Læs golfidag og vind et weekendophold for 2. - Forside

- 60.000 årlige golfskader - Forside

- Johnny Madsen & John Daly i duet – Både på banen og på scenen - Forside

- Pas på ryggen, brug en el-golfvogn - Golf og Helbredet

- Nanna Koerstz Madsen blev bedste danske golfspiller ved OL - Dansk Golf Union

- Fire golfspillere klar til medaljekamp ved OL i Rio - dansk Golf Union

- Imponerende dansk EM-indsats gav to medaljer - Forside

- Ambassadører for golfsporten udnævnt - Forside

- Læs golfidag og vind et weekendophold for 2. - Region Danmark

- Læs golfidag og vind et weekendophold for 2. - Forside

- Læs golfidag og vind et weekendophold for 2. - ForsideNyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld